Close

Απάντηση σε δημοσίευμα

Λόγω του ότι η απάντησή μας σε δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας (την Τετάρτη 6 Απριλίου) για θέματα που αφορούν το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων, δεν δημοσιεύτηκε από το συγκεκριμένο ΜΜΕ ως ορίζει η δεοντολογία μέχρι και σήμερα (Σάββατο 9 Απριλίου έως το μεσημέρι) αν και την έχουμε αποστείλει από την Παρασκευή 8 Απριλίου, αναγκαζόμαστε να την δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα του ΕΑΚ Χανίων προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Απάντηση σε δημοσίευμα

Αγαπητοί κύριοι,

Σε σχετικό δημοσίευμά σας στην ιστοσελίδα zarpanews.gr στις 6/4/2022 αναφέρεστε σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων και στην τελευταία παράγραφο ζητάτε να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις. Εδώ είμαστε λοιπόν για μία ακόμη φορά να απαντήσουμε στο δικό σας μέσο ενημέρωσης, με την απορία για τον λόγο που έχετε επιδοθεί στη συγγραφή ανώνυμων άρθρων το τελευταίο διάστημα με σαφή «στόχευση» στο ΕΑΚ Χανίων, κυρίως δε τις ημέρες εκείνες που ανακοινώνονται σημαντικές αποφάσεις για θέματα αθλητικών υποδομών από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ας δούμε λοιπόν τα ερωτήματα ένα προς ένα:

  • Αναφορικά με το ζήτημα του προσωπικού, όντως έχει συνταξιοδοτηθεί ένα άτομο και επίκειται η συνταξιοδότηση και του δεύτερου. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας του Σκοπευτηρίου. Ωστόσο, για πρώτη φορά έγινε σύμβαση με συγκεκριμένο (εξιδεικευμένο σε θέματα λειτουργίας σκοπευτηρίων) άτομο έπειτα από παρέμβαση της διοίκησης και εκθέτοντας το πρόβλημα στον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Γίνονται προσπάθειες για να εξυπηρετηθούν οι αθλητές στο σύνολό τους. Εχουμε ήδη συνεργασία με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή, κ. Γιώργο Σαλαβαντάκη, για ότι απασχολεί τους αθλητές και δη τα μέλη της Εθνικής Ομάδας. Δέσμευση του υπεύθυνου κ. Βαγγέλη Λαμπάκη είναι να έρχεται σε άμεση συνεννόηση πρωτίστως με τους αθλητές και κατόπιν στο σύνολο με τους συλλόγους.
  • Για το θέμα της καθαριότητας, το οποίο επίσης δεν είναι καινούργιο, μία φορά την εβδομάδα το Σκοπευτήριο καθαρίζεται. Αυτή είναι η δυνατότητα που έχουμε, αυτή είναι και η δυνατότητα που προϋπήρχε. Μπορεί όντως να είναι το ελάχιστο δυνατό, αλλά ας φροντίζουμε όλοι -και οι αθλούμενοι- για την καθαριότητα του χώρου.
  • Οσο για το ζήτημα της πυροπροστασίας, το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε, όπως υπαινίσσεται το δημοσίευμα, επί των ημερών της παρούσας διοίκησης, αλλά -δυστυχώς- έχουν περάσει αρκετές διοικούσες χωρίς να ασχοληθεί καμία από αυτές. Αντιθέτως, από πλευράς μας έχουν γίνει ενέργειες εκ μέρους του υπευθύνου για το Σκοπευτήριο, κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προ λίγων μηνών. Χρειάζεται μία μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας από μηχανολόγο, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε νέα δεδομένα ασφαλείας και πρωτοκόλλων που απαιτούνται για την λειτουργία ενός νέου συστήματος.
  • Για το θέμα του ωραρίου και του προϋπολογισμού, σας ενημερώνουμε ότι υπήρξε αίτημα και συνάντηση στα γραφεία του ΕΑΚ με τον πρόεδρο, την γραμματέα και τον κ. Λαμπάκη από αθλητές του τραπ για λειτουργία από το πρωί μία μέρα την εβδομάδα (δύο ώρες πιο νωρίς). Κατ’ επανάληψη τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής μαζί με τον πρόεδρο έχουν απευθύνει πρόσκληση στα σωματεία που αθλούνται στο Σκοπευτήριο, προκειμένου να συζητήσουμε μαζί για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Πλην ενός, του  προέδρου του συλλόγου ΖΕΥΣ, κανένα άλλο σωματείο δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις μας. Το γιατί το γνωρίζουν μόνο οι υπεύθυνοι και σίγουρα όχι εμείς. Επρεπε λοιπόν να αποφασίσουμε για το ωράριο λειτουργίας, με βάση τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου. Αναφέρουμε δε -και πάλι- ως παράδειγμα τους αθλητές του τραπ, οι οποίοι ζήτησαν να ανοίγει πρωινή ώρα η εγκατάσταση, δεδομένου ότι δεν μπορούν να προπονηθούν κάποια άλλη στιγμή της ημέρας, καθώς οι στόχοι κοιτάζουν δυτικά.

Τέλος, επειδή στο δημοσίευμά σας υπάρχει αναφορά και στο όνομα του πρώην προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚ Χανίων, κ. Μανώλη Κουριδάκη, και των κακών, όπως γράφετε, σχέσεων που έχει με εμάς, δημιουργώντας συνειρμούς αντεκδίκησης από πλευράς μας και κατ’ επέκταση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σας προκαλούμε να ρωτήσετε τον ίδιο για τις αποφάσεις που έχουν παρθεί εξ ημών αναφορικά με τον σύλλογο στον οποίο είναι πρόεδρος. Θα εκπλαγείτε με την απάντηση που θα σας δώσει, καθώς υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν το πως αντιμετωπίζεται η ΣΚΟΛΕΚ -λόγω του ευρέως φάσματος των σκοπευτικών αθλημάτων που καλύπτει- σε σύγκριση με τα υπόλοιπα σωματεία. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν ωφελούν οι όποιες «κόντρες» αλλά μόνο βλάπτουν την εγκατάσταση που δραστηριοποιούνται, βλάπτουν όλη την αθλητική οικογένεια.

Ελπίζουμε -για μία ακόμη φορά- να σας διαφωτίσαμε σε σχέση με τα ερωτήματά σας και οι απαντήσεις μας να είναι… ουσιαστικές. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, ακόμη και σε όσους θεωρούν ότι «ανακάλυψαν σήμερα την Αμερική». Σε κάθε περίπτωση, σας καλούμε πριν από κάθε επόμενο δημοσίευμά σας, να ζητάτε και την γνώμη της Διοικούσας του ΕΑΚ Χανίων ή του υπεύθυνου του Σκοπευτηρίου για την προκείμενη περίπτωση, που είναι ο κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος σημειωτέον είναι και παλιός αθλητής της σκοποβολής και επί σειρά ετών χρήστης της εγκατάστασης.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων
Τάκης Σβουράκης

 

Υ.Γ. Ελπίζουμε στο νέο δημοσίευμά σας να γίνει αναφορά και σε κάτι καλό που γίνεται στο Σκοπευτήριο, όπως η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, οι κάμερες που θα τοποθετηθούν για την ψηφιακή βαθμολόγηση, η επισκευή των ξύλων πίσω από τους στόχους, αλλά και ο ειδικός πράσινος τάπητας για το τραπ, με καλύτερη φωτεινότητα για τους αθλητές, που θα μπει πριν τους αγώνες για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Και τέλος, το σημαντικό έργο που άρχισε για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό του τρόπου φύλαξης του Σκοπευτηρίου και συγχρόνως της μεγάλης μείωσης της δαπάνης αυτή την στιγμή. Υπολογίζεται ότι το ΕΑΚ θα έχεις όφελος άνω των 25.000€ ετησίως αλλά ταυτόχρονα και έναν υπάλληλο φύλαξης παραπάνω!!!

Related Posts

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.