Close

Απάντηση σε δημοσιεύματα

Ως πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω εκ νέου σε ερωτήματα που τέθηκαν στην πρώτη απάντησή μου σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ZARPANEWS.GR, μετά από την ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Μάκη Καρτσωνάκη στο ZARPARADIO 89,6, με θέμα την αντικατάσταση του λέβητα στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας.

Δυστυχώς όμως, αντί να δημοσιευτεί και αυτή η δεύτερη απάντησή μου από το συγκεκριμένο ΜΜΕ, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, μη τηρώντας τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία!

Όσο τέλος για τις φήμες που υπάρχουν περί παραίτησης και αντικατάστασης του κ. Μανώλη Μπουζάκη που αναπαράχθηκαν σε αθλητική ιστοσελίδα των Χανίων, ενημερώνω ότι ο κ. Μπουζάκης παραμένει ως μέλος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων.

Αναλυτικά η δεύτερη απάντησή μας:

Αξιότιμοι κύριοι,

Διαβάζοντας τα ερωτήματα – σχόλια που θέτετε στην αναλυτική απάντηση που σας αποστείλαμε και δημοσιεύσατε στο μέσο σας, οφείλουμε να απαντήσουμε εκ νέου, ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας.

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, οι διαδικασίες του Δημοσίου και οι χρονικές – γραφειοκρατικές αγκυλώσεις είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν την διεκπεραίωση υποθέσεων από τη μία ημέρα στην άλλη, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για διαγωνισμό και δη προμηθειών.

Απαντώντας λοιπόν στα νέα ερωτήματά σας έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Πρώτον: Η Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων είναι όντως ενημερωμένη εδώ και ένα μήνα για το θέμα που προέκυψε με το νέο λέβητα. Και τα αντανακλαστικά ήταν κάτι παραπάνω από άμεσα. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι κλήθηκε εκ νέου ουδέτερος μηχανολόγος (ούτε από πλευράς μας, ούτε από τον προμηθευτή) ώστε να συνταχθεί νέα έκθεση και να γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Παραλαβής, κάτι το οποίο και έγινε πριν από λίγες ημέρες, μόλις έλαβε την έκθεση στα χέρια της. Οσο για την αίτηση συμμόρφωσης που προβλέπεται σε διαγωνισμούς προμηθειών του Δημοσίου έγινε την Πέμπτη και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Παρασκευή, οπότε ουδόλως βοήθησε η αναφορά σας, καθώς θα συνέβαινε ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεύτερον: Οι εργασίες που έπρεπε να εκτελεστούν από τον ανάδοχο υποχρέωσαν στο κλείσιμο των δύο μικρότερων κολυμβητικών δεξαμενών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών και μάλιστα στο πρώτο κιόλας στάδιό τους, διαπιστώθηκε ότι ο λέβητας δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του διαγωνισμού. Από εκεί και πέρα, μην επικαλείστε εκ νέου το ζήτημα του χρόνου, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου. Για όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα ενημερωμένη η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Τρίτον: Για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο κολυμβητήριο Χανίων, που κάνετε αναφορά, η Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων δεν φέρει καμία ευθύνη. Προφανώς και η λειτουργία και των τριών κολυμβητικών δεξαμενών θα διευκόλυνε τις προπονήσεις. Ρωτάμε λοιπόν… Τι έπρεπε να γίνει; Να παρανομήσει η Δ.Ε., να παραληφθεί ο λέβητας και να λειτουργούν όπως-όπως οι πισίνες; Ενδεχομένως τότε να μας κατηγορούσατε για κάτι διαφορετικό.

Εν κατακλείδι, όχι μόνο δεν είναι πρόθεσή μας να αφεθεί στην τύχη του το κολυμβητήριο, αντιθέτως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΝΟΧ για την λειτουργία του, αλλά και με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον ΟΑΚ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του. Και όλα αυτά -δυστυχώς- μία μόλις ημέρα μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για τους όρους δόμησης στην υφιστάμενη αθλητική εγκατάσταση. Και ο νοών νοείτω…

Τάκης Σβουράκης
Πρόεδρος Δ.Ε. ΕΑΚ Χανίων

Σχετικές αναρτήσεις

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.