Close

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Α.Κ.Χανίων

Με τη συμπλήρωση δύο μηνών από το διορισμό της νεοσυσταθείσης επιτροπής διοίκησης του Ε.Α.Κ Χανίων θέλουμε να σας γνωρίσουμε τις ενέργειες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός στενών χρονικών περιθωρίων μιας και ήμασταν στο πέρας της διαχειριστικής περιόδου του 2023.
– Πρώτα από όλα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η παρούσα διοίκηση παρέλαβε ένα χρέος 528.000 ευρώ που αφορούσε οφειλές προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑΧ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη δεύτερη δόση του προϋπολογισμού καταβλήθηκαν για οφειλές προς τη ΔΕΗ 60.000 ευρώ, τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ 40.000 ευρώ και για τις ανάγκες σε χλώριο 41.000 ευρώ.
– Αξίζει να τονισθεί ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της εν λόγο επιτροπής προέκυψε θέμα σχετικά με την προμήθεια του πετρελαίου, όμως μετά από μεθοδευμένες κινήσεις και συνεννόηση με το γραφείου του υπουργού εξασφαλίσθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 70.000 ευρώ. Το εν λόγο ποσό χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την διαχείριση τρεχουσών δαπανών στο Ναυταθλητικό κέντρο Χανίων.
– Τα γρήγορα αντανακλαστικά της επιτροπής λειτούργησαν ώστε να βρεθεί λύση και για την “κουβέρτα” της κολυμβητικής δεξαμενής των 50 μέτρων καθώς η προηγούμενη βρέθηκε σε άθλια κατάσταση και ακατάλληλη να χρησιμοποιηθεί. Κατόπιν επικοινωνίας με τον διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Ξιφαρά Κωνσταντίνο εξασφαλίστηκε το ποσό των 60.000 ευρώ για την αγορά νέας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε διακανονισμός πληρωμής με κάλυψη του φόρου προστιθέμενης αξίας, ενώ η παραλαβή της νέας “κουβέρτας” θα πραγματοποιηθεί στους πρώτους μήνες του 2024 .
– Πραγματοποιείται παράλληλα ενδελεχής παρακολούθηση από την επιτροπή σχετικά με τη διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ο.Α.Κ, Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Υπουργείου Πολιτισμού και Θρησκευμάτων για την προπαρασκευή της τελικής φάσης του προγραμματισμένου έργου του κολυμβητηρίου πριν την ανάρτηση της δημοπρασίας του.
– Η επιτροπή διοίκησης με επιστολή – πρόταση της προς τον αρμόδιο υπουργό και η οποία αφορούσε τη χρηματοδότηση της γνωστής μελέτης “Μαρματάκη” και που σχετίζεται με την αποκατάσταση – συντήρηση του χώρου της πρώην αίθουσας άρσης βαρών η οποία βρίσκεται κάτωθεν των υφιστάμενων κερκίδων . Ως απόρροια της εν λόγο ενέργειας υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η εν λόγο μελέτη θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στις αρχές του έτους 2024.
– Η επιτροπή προσκάλεσε την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου για αυτοψία και τα Χανιά επισκεύτηκε ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Μικέδης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα μας. Προέβη σε αυτοψία επί του τοιχίου της οδού Κοραή, των λουτρών και των αποδυτηρίων του εθνικού σταδίου Χανίων ενώ παράλληλα για τις εγκαταστάσεις του κτιρίου Αντισφαίρισης Χανίων θα πραγματοποιηθεί μελέτη για στατική επάρκεια καθώς και η αναγκαία τοποθέτηση ανελκυστήρα.
– Πραγματοποιούνται όλες οι δέουσες προπαρασκευαστικές ενέργειες για επικείμενη συμφωνία με εταιρία που θα προβεί στην υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης για τους εξής χώρους: – Εθνικό στάδιο Χανίων – εθνικό σκοπευτήριο και κτίριο αντισφαίρισης Χανίων. Η εν λόγο συμφωνία θα ολοκληρωθεί εντός βραχυπρόθεσμου χρονικού διαστήματος ακολουθήσεις της προβλεπόμενης διαδικασίας. Η επίμαχη μελέτη θα είναι έτοιμη εντός τριμήνου έτσι ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων της Περιφέρειας Κρήτης.
– Η επιτροπή διοίκησης έχει λάβει γνώση από τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας ότι η μελέτη αποκατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου του εθνικού σταδίου ότι έχει ολοκληρωθεί, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες της είναι η αντικατάσταση του “ταρτάν” αφού η κατάσταση του είναι απαγορευτική για την τέλεση και διοργάνωση μεγάλων και διεθνών αγώνων όπως ο ετήσιος θεσμός των “Βενιζέλειων”.
– Επιδίωξη της επιτροπής αποτελεί η δημιουργία αθλητικού πάρκου ΑΜεα μέσω χρηματοδότησης Ε.Σ.Α.Ε.Φ και χορηγών.
– Η επιτροπή διοίκησης προέβη σε δια ζώσης επικοινωνία με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και συμφώνησαν σε από κοινού μεθοδικές ενέργειες για την ταχεία επίτευξη της αποκατάστασης καθώς και λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου.
– Η επιτροπή θα φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες του Εθνικού σκοπευτηρίου με έργα συντήρησης αλλά και με την προμήθεια νέων μηχανημάτων για τα Ολυμπιακά αθλήματα του “skeet” και του “trap” ενώ μικρές σχετικά παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί το γήπεδο τοξοβολίας Ολυμπιακών διαστάσεων, το οποίο χωροθετείται στο δυτικό τμήμα των αθλητικών εγκαταστάσεων σταθερού στόχου.
Σε όλες αυτές τις προσπάθειες της νέας διοίκησης υπήρξαν πολλοί αρωγοί. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Κωνσταντίνο Ξιφαρά διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΠΑ, τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αμέριστη βοήθεια τους.

Σχετικές αναρτήσεις

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.