Close

ΕΑΚ, Στάδιο, Κολυμβητήριο… Συνέντευξη Αυγενάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης

Συνέντευξη στον ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης, στους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη και Γιώργο Γεωργακάκη, έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στα Χανιά.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα θέματα που τον απασχόλησαν κατά τις επαφές του και αφορούν βεβαίως το ΕΑΚ Χανίων.

Για το ζήτημα του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα επανάλαβε ότι είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα και πρόθεση να γίνει το έργο, καθώς η εγκατάσταση δεν παρέχει πλέον καμία ασφάλεια. Αναφέρθηκε δε και στο ζήτημα των μελετών, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί από τον ΟΑΚ και είναι προαπαιτούμενο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του επόμενου σταδίου, ώστε να φτάσουμε το δυνατόν συντομότερα στην έναρξη των εργασιών.

Έκανε δε λόγο για την επιδότηση των 83.000 ευρώ που δόθηκε στο ΝΟΧ, που είναι η μεγαλύτερη σε ναυταθλητικό σωματείο, αλλά και στην επιχορήγηση του ΕΑΚ Χανίων που είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ.

Σε ερώτηση για την κατάσταση των πυλώνων στο στάδιο, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως γνωρίζει ότι είναι σε κακή κατάσταση, ωστόσο δεν έχει ιδία αντίληψη, όπως για παράδειγμα στο ΟΑΚΑ που τους έχει… περπατήσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των 5 ευρώ και της κάρτας εισόδου στο στάδιο σημείωσε πως ισχύει κανονικά και είναι μία προσπάθεια ώστε να υπάρχει έλεγχος και μία καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους αθλούμενους, όπως για παράδειγμα η καθαριότητα του χώρου.

“Καλοδεχούμενη η συζήτηση που έχει ανοίξει και θα απαντήσουμε στη Βουλή με επιχειρήματα .Όλη η νέα διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων παλεύουν και δουλεύουν, δίνοντας την ψυχή τους”, πρόσθεσε.

Κάνοντας αναφορά στην προηγούμενη διοίκηση, σημείωσε πως δεν υπήρχε συνεννόηση και γι’ αυτό έγιναν οι αλλαγές. “Ένας κόουτς κάνει αλλαγές για το καλύτερο στην ομάδα του. Δείτε ποιο είναι το κλίμα σήμερα, τον διάλογο που υπάρχει. Είναι σημαντικό να καλλιεργείς αγάπη και όχι εξουσιομανία”, σημείωσε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

“Δυσκολεύτηκα να καταλάβω το πισωγύρισμα του Πρύτανη. Υπάρχει μία απόφαση του κ. Διγαλάκη το 2017, το οποίο και συγχαίρω για το έργο που έκανε ως Πρύτανης, αλλά και σήμερα ως βουλευτής. Τι είχε βάλει μπροστά; 24 Οκτωβρίου 2017 τέθηκε το θέμα της δημιουργίας στίβου στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και υπήρξε ομόφωνη απόφαση. Εγώ βλέπω αυτό. Βλέπω επίσης ότι η Εθνική Ομάδα Στίβου να χρησιμοποιείται από Χανιώτες αθλητές ρίπτες. Όταν μαθαίνεις λοιπόν ότι οι αθλητές αυτοί προπονούνται σε χωράφι, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν μας. Είπα λοιπόν ότι προτεραιότητα είναι οι εγκαταστάσεις αυτές και φτάσαμε στο σημείο να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, στην οποία αναφέρεται ρητά η δημιουργία αυτής της εγκατάστασης για την προπόνηση των αθλητών αλλά και την φιλοξενία διοργανώσεων. Συναντηθήκαμε λοιπόν για να δούμε που φτάνουν οι μελέτες συνολικά. Αφού συμφώνησα λοιπόν να δοθεί το ποσό των 68.000 ευρώ για επικαιροποίηση -επαναλαμβάνω επικαιροποίηση- της μελέτης, είδα ότι υπάρχει μία αμφισβήτηση των όσων είχαν υπογραφεί. Η θέση του Πολυτεχνείου διά του Πρύτανη ήταν αλλοπρόσαλλη. Ευτυχώς υπήρξε μία παρέμβαση του κ. Διγαλάκη, ο οποίος συνεχίζει να συμβάλλει και ελπίζω να γίνει κατανοητό πως ότι έχει υπογραφεί είναι πράγματα που πρέπει να τηρηθούν. Αν υπάρχει ανασφάλεια ή αμφισβήτηση θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε γιατί, σεβόμαστε απόλυτα την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά στόχος είναι η αθλητική κοινότητα των Χανίων στην οποία και απευθυνόμαστε. Εάν δεν εξυπηρετεί την αθλητική κοινότητα τότε δεν έχουμε καμία υποχρέωση να εμπλακούμε στη χρηματοδότηση. Εάν αλλάξανε άποψη, δική τους είναι η ιδιοκτησία”, είπε ο κ. Αυγενάκης.

“Προτεραιότητα μου είναι το κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα. Αν δεν υπάρχει η εγκατάσταση στίβου, ποιος ο λόγος να χρηματοδοτήσω ένα δεύτερο κολυμβητήριο; Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ρίπτες. Είναι ντροπή να προπονούνται στα χωράφια αυτοί οι πρωταθλητές!”, πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως… “Προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις συνολικά σε κολυμβητήριο και στάδιο, ενώ γίνονται κάποια πράγματα, μικρά μεν αλλά ουσιώδη, στο σκοπευτήριο”.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της οπαδικής βίας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την πολιτεία, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη,

Related Posts

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.