Close

ΦΩΤΟ | Στο Εθνικό Σκοπευτήριο ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει μέρος του Κυπέλλου “Μάχη Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης”, που διεξάγεται μέχρι και την Κυριακή, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων στη “Μάχη της Κρήτης”, αλλά και τη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή της σκοποβολής Στέλιου Καραμπινάκη που “έφυγε” από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

Μάλιστα, ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση του πατέρα του Στέλιου και προέδρου του σκοπευτικού συλλόγου “Βάρδας”, Νίκου Καραμπινάκη, ο οποίος επέδωσε μία αναμνηστική πλακέτα στον Υφυπουργό, μπροστά μάλιστα από το πρώτο πεδίο βολής του σκοπευτηρίου που έχει πάρει την ονομασία του 45χρονου.

Ο κ. Αυγενάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του σκοπευτηρίου και εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία εγκατάσταση που δύσκολα θα βρεθεί ανάλογη στην υπόλοιπη Ελλάδα, τονίζοντας ότι “το καλό πρέπει να γίνεται καλύτερο”.

«Για μια ακόμα φορά βρίσκομαι στα Χανιά, αυτή τη φορά στο πανέμορφο σκοπευτήριο στο Ακρωτήρι για αγώνες σκοποβολής, μια εγκατάσταση που αν βελτιωθεί και επεκταθεί ελαφρώς θα μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές παγκόσμιες διοργανώσεις», τόνισε ο κ. Αυγενάκης. «Γι’ αυτό το λόγο συζητήσαμε με τα μέλη της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων και τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, τον κ. Παπαγεωργίου. Σύντομα και όταν λέω σύντομα εννοώ τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν σε όλες τις Ομοσπονδίες πόσα της τάξης των 10,5 εκατ. ευρώ, οπότε ένα ποσό από αυτά τα χρήματα θα καταλήξει και στα ταμεία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας και αφού έρθουμε σε συνεννόηση θα γίνει μια προσπάθεια να συμπληρωθεί αυτή η εγκατάσταση ώστε να μπορέσει ν’ αναλάβει ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ναι μεν υπάρχουν κι αλλού σκοπευτήρια, αλλά όλοι αυτοί οι χώροι φιλοξενίας, εγκαταστάσεις, παρακολούθησης προπόνησης δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι το καλό μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο και όχι απλώς να μένουμε στο απλώς καλό. Αυτή είναι η επιδίωξη μας…», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Από τον υπεύθυνο του Σκοπευτηρίου και μέλος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων Βαγγέλη Λαμπάκη τέθηκε και το θέμα της δημιουργίας ενός τέταρτου ανοιχτού πεδίου βολής, προκειμένου η εγκατάσταση να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αναστάσιος Παπαγεωργίου, τόνισε πως το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων είναι το καλύτερο της Ελλάδος, ενώ μιλώντας για την εθνική ομάδα είπε ότι εκπροσωπείται κυρίως από τα Χανιά μαζί με αθλητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

“Το σκοπευτήριο παρέχει τους καλύτερους χώρους και η διοίκηση του ΕΑΚ παλεύει καθημερινά για να συντηρήσει αυτές τις εγκαταστάσεις. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τα περισσότερα μέλη της εθνικής ομάδας και τον ομοσπονδιακό προπονητή, τον κ. Σαλαβαντάκη. Το σκοπευτήριο έχει πολλές λειτουργικές ανάγκες, καθώς έχει φτιαχτεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια τώρα, οπότε θέλει συντήρηση”, σημείωσε ο κ. Λαμπάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, Τάκης Σβουράκης… “Μαζί με τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης, τιμούμε και τον Στέλιο Καραμπινάκη, τον αθλητή του τραπ που έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια… Προσπαθούμε σαν διοίκηση του ΕΑΚ να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις, με προτεραιότητα το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας και συγχρόνως τα έργα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, αλλά και το σκοπευτήριο”.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, στο περιθώριο των δηλώσεών του, αναφέρθηκε και στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, τονίζοντας πως είναι πρώτης προτεραιότητας έργο και ανακοινώνοντας ότι πιθανότατα την Δευτέρα 30 Μαΐου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των ολοκληρωμένων σχεδίων, του ύψους του προϋπολογισμού και των χρηματοδοτήσεων.

Για το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, μετά και την ολοκλήρωση και παρουσίαση της μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης, πρόσθεσε ότι γίνονται κάποιες συζητήσεις με την επιτροπή, αφού προτεραιότητα είναι η δημιουργία του χώρου για τις ρίψεις, σημειώνοντας εντός των προσεχών ημερών θα προκύψουν περισσότερα.

Τέλος, αναφορικά με το ποδηλατοδρόμιο και τη μη ένταξή του στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση ότι ενδεχομένως να έχει εμπλακεί και ο ίδιος, απάντησε χαρακτηριστικά… “Πείτε σε αυτούς που έχουν φαρμάκι να το ρίξουν σε άλλη κατεύθυνση”.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Αυγενάκη:

Σχετικές αναρτήσεις

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.