Close

“Γιατί έκλεισε η 25άρα πισίνα στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας”

Είναι σαφές ότι η ενεργειακή κρίση και η “εκτόξευση” των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνδυασμό με την αλματώδη άνοδο των τιμών των καυσίμων, είναι ένα “εκρηκτικό” μείγμα που δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητο και το κομμάτι του αθλητισμού στην πόλη μας και δη το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας.

Σε ότι αφορά το ΕΑΚ Χανίων, που διαχειρίζεται το κολυμβητήριο, αναφορικά με το κλείσιμο της 25άρας πισίνας, έχουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα, όχι για την αποκατάσταση της όποιας αλήθειας (αφού η αλήθεια είναι πως η πισίνα έκλεισε), αλλά σε επίπεδο γεγονότων και στοιχείων.

Το κλείσιμο λοιπόν της 25άρας πισίνας συμφωνήθηκε προφορικά από κοινού με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων στην τελευταία συνάντηση στα γραφεία του ΕΑΚ με την απελθούσα διοίκηση. Το ΕΑΚ Χανίων, όπως είναι υποχρεωμένο, έπρεπε να ανακοινώσει το κλείσιμο της κολυμβητικής δεξαμενής των 25 μέτρων, κάτι που έγινε επισήμως με σχετικό έγγραφο. Ανεπίσημα όμως, η πισίνα είχε κλείσει εδώ και μία εβδομάδα, όπως γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι χρήστες της εγκατάστασης. Κι αυτό γιατί κανείς πλέον δεν την χρησιμοποιούσε, λόγω, όχι μόνο της εξοικονόμησης πετρελαίου, αλλά και στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΝΟΧ, ώστε να μείνουν ανοικτές οι δεξαμενές των 50 και των 12,5 μέτρων.

Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι το κλείσιμο της 25άρας, δεδομένου ότι όλοι οι αθλητές του Ομίλου είχαν μεταφερθεί στις άλλες δύο πισίνες -ως επί το πλείστον στην 50άρα- φέρνει μία μεγάλη εξοικονόμηση -εκτός του πετρελαίου- και χρημάτων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και του ποσού που απαιτείται για την χλωρίωσή της. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τους δύο τελευταίους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Ναυταθλητικού Κέντρου, που ξεπερνούν το δίμηνο Οκτωβρίου – Σεπτεμβρίου τις 70.000 (με ενσωματωμένη την επιδότηση). Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το κλείσιμο της 25άρας πισίνας ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ μηνιαίως!!! Σωστό ή λάθος;

Επαναλαμβάνουμε σε αυτό το σημείο πως το κλείσιμο της 25άρας ήταν μία από κοινού συμφωνία -σε προφορικό επίπεδο- του ΕΑΚ Χανίων με τον ΝΟΧ, που έπρεπε επισήμως να βεβαιωθεί από το ΕΑΚ με το σχετικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο πλαίσιο των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας που στάλθηκαν με σχετικό εγκύκλιο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ενημερώνουμε δε ότι, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ έκτακτη επιχορήγηση 50.000 ευρώ για το ΕΑΚ Χανίων, αποκλειστικά και μόνο για την προμήθεια πετρελαίου για το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, ως αποτέλεσμα του αιτήματος που είχε υποβληθεί εγκαίρως προ διμήνου από την Διοικούσα Επιτροπή προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Παρά το γεγονός ότι το αίτημα αφορούσε σε ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ, επί του παρόντος και για να εξυπηρετηθούν για τις ανάγκες του χειμώνα όλα τα ΕΑΚ της χώρας που διαχειρίζονται κολυμβητικές δεξαμενές με πετρέλαιο, το ποσό είναι αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο για κάθε ΕΑΚ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία αναφορικά με την προμήθεια του πετρελαίου για το κολυμβητήριο Χανίων, τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τη διοίκηση του ΝΟΧ, πέρα από κάθε αντιπολιτευτική διάθεση, που δεν χωράει στις διεκδικήσεις για την αθλούμενη νεολαία της πόλης μας. Εξάλλου, ανάλογα προβλήματα με τους ακριβούς λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα, αντιμετωπίζουν όλοι οι δημόσιοι φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, κλπ.) για τα οποία έχουν γίνει κατ’ επανάληψη αναφορές και ρεπορτάζ. Σε αυτούς τους δημόσιους φορείς εντάσσεται και το ΕΑΚ Χανίων…

Related Posts

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.