Close

“Έφτασε η ώρα των πράξεων”

Μετά τις υπογραφές για την σημαντική αυτή εξέλιξη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:
«Είχα δεσμευθεί, από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα το “φάντασμα” του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, που κατασκευάστηκε με δαπάνες της ΓΓΑ –του ελληνικού λαού- αλλά ουδέποτε λειτούργησε ότι, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην “αναγέννησή” του, εφόσον θα υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο δράσης.
Χαίρομαι για τη στενή συνεργασία με τον Πρύτανη και στα στελέχη του Πολυτεχνείου, χαίρομαι διότι με τις υπογραφές σήμερα θα είμαστε σε θέση εντός έξι μηνών να δημοπρατήσουμε όχι μόνο τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, που τόσο ανάγκη έχουν τα Χανιά, αλλά τη συνολική διαμόρφωση ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Να πάψει ο τοπικός στίβος, οι διεθνούς εμβέλειας πρωταθλητές μας στις ρίψεις, να προπονούνται σε ακατάλληλα μέρη, να πλαισιωθεί το Κολυμβητήριο με ανοιχτά γήπεδα αθλοπαιδιών και με χώρους εναλλακτικού αθλητισμού.
Δημιουργούμε ακόμα μια αθλητική κυψέλη, στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν μένουμε στα λόγια, αλλά μιλάμε με πράξεις».
Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, δήλωσε:
«Εξαιρετικά σημαντική και χαρούμενη η ημέρα με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης. Η Μελέτη θα εκπονηθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης άμεσα. Και από τη στιγμή που θα υπάρχει Μελέτη θα υπάρχει και η δυνατότητα να ολοκληρωθεί –επιτέλους- το Έργο, προς όφελος όλων. Η Μελέτη, μάλιστα, δεν θα περιλαμβάνει μόνο το τεχνικό μέρος αλλά και τα Τεύχη Δημοπράτησης. Δηλαδή, το Πολυτεχνείο Κρήτης θα παραδώσει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού –και ευχαριστώ θερμά τον κ. Αυγενάκη για τη στενή συνεργασία- κάτι ολοκληρωμένο που θα είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί από τη στιγμή που θα ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο».
Ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, Παναγιώτης Σβουράκης, επισήμανε:
«Με συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης συνυπέγραψα μια ιστορική συμφωνία, την Προγραμματική Σύμβαση για έναν κοινό στόχο της αθλητικής οικογένειας των Χανίων και για κάθε πολίτη του νομού μας. Αυτήν, της λειτουργίας μετά από τόσα χρόνια του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι και την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο με στίβο. Αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές που τόσο ανάγκη έχουμε στα Χανιά».
Ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Πρύτανης, Βασίλης Διγαλάκης, χαιρέτησε την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, αναφέροντας:
«Η σημερινή εξέλιξη είναι σημαντική, καθώς με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δίδεται, μετά από καιρό, μία ουσιαστική προοπτική για την αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου. Θυμίζω ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης ανέλαβε την πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της πρυτανείας μου (2013-2017) και εκπόνησε με δικά του έξοδα τις Μελέτες για το συγκεκριμένο έργο, σε επίπεδο Τευχών Δημοπράτησης, μετά την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τη ΓΓΑ. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση υπαναχώρησε από την Προγραμματική Σύμβαση και η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να χαθεί μία σημαντική ευκαιρία για τα Χανιά. 
Αυτή τη φορά, η βούληση να προχωρήσουμε μπροστά είναι δεδομένη από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να δημιουργηθούν, το ταχύτερο δυνατόν, οι συνθήκες για τη Δημοπράτηση του Έργου. Με την υλοποίησή του θα κλείσει η συγκεκριμένη πολυετής ανοιχτή “πληγή” και τα Χανιά θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο, βιώσιμο και απολύτως αναγκαίο αθλητικό κέντρο, που θα καλύπτει τόσο την πολυτεχνική κοινότητα, όσο και την τοπική κοινωνία».

Related Posts

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.