Close

Σε αναζήτηση λύσης για το άνοιγμα του σταδίου

Νέα συνάντηση με εκπροσώπους των σωματείων που χρησιμοποιούν το Εθνικό Στάδιο Χανίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της διοίκησης, παρουσία δημοσιογράφων των ΜΜΕ της πόλης.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, Τάκης Σβουράκης, τόνισε, για μία ακόμη φορά, πως από την 1η Ιουνίου κύριος της εγκατάστασης είναι πλέον ο ανάδοχος εργολάβος για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.

«Στην συνάντηση της προπερασμένης Πέμπτης είχαμε τονίσει πως θα γίνει μία προσπάθεια συνεννόησης με τον ανάδοχο, προκειμένου να υιοθετηθεί η πρόταση του κ. Μάρκου Καλούδη, ώστε να γίνονται δίωρες ή τρίωρες απογευματινές προπονήσεις στον μισό ή σε χώρο του σταδίου που θα υποδείκνυε ο εργολάβος. Σας παρουσιάστηκαν τα δύο έγγραφα από την ΓΓΑ και τον ανάδοχο, ότι δηλαδή το γήπεδο ουσιαστικά ανήκει πλέον από χθες 1 Ιουνίου στον εργολάβο. Συμφωνήσαμε να προτείνουμε στον ανάδοχο την πρόταση του κ. Καλούδη. Ο εργολάβος λοιπόν ήρθε, εγκαταστάθηκε, έκανε αυτοψία του χώρου και αποφάσισε να το κλείσει. Τον καλέσαμε και μας είπε κάτι ακόμα καλύτερο, ότι μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου θα έχουν κρεμαστεί τα φώτα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανοίξει μέρος του σταδίου. Το έργο είναι ήδη από σήμερα σε εξέλιξη και η διοίκηση του ΕΑΚ κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των Πανελλαδικών και οι αθλητές που έχουν πραγματικά ανάγκη να προπονηθούν. Μέχρι 13 Αυγούστου πρέπει το έργο να έχει παραδοθεί γιατί λήγει και η δεύτερη παράταση που έχει πάρει. Η διοίκηση του σταδίου είναι μαζί σας, είναι με τους αθλητές και θέλει το καλύτερο δυνατό να προσφέρεται και από την εγκατάσταση. Οσο τέλος για το θέμα που ακούστηκε περί της συναυλίας, όντως έχει προγραμματιστεί, αλλά δεν έχει να κάνει με το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού», τόνισε ο κ. Σβουράκης.

«Θέλουμε το έργο να γίνει και δεν το συζητάμε. Όμως, σκοπός όλων είναι να υπηρετούμε την αθλητική νεολαία των Χανίων. Η απόφαση δεν ήταν της διοίκησης του ΕΑΚ, αλλά της ΓΓΑ και προφανώς δεν γνώριζαν τις ανάγκες που υπάρχουν. Η αντίδραση ήταν γιατί μάθαμε πολύ απότομα ότι κλείνει το στάδιο. Να πέσουν λοιπόν οι τόνοι, να κλείσει το θέμα εδώ. Αφού ο εργολάβος έχει πει ότι μπορεί την ερχόμενη Τρίτη να ανοίξει μέρος του σταδίου, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι. Μας ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή», σημείωσε ο κ. Σάκης Κουβάτσος, πρόεδρος του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ.

«Θα πρέπει να πιεστεί ο εργολάβος να ολοκληρώσει το κρέμασμα των φωτιστικών σωμάτων μέχρι την Τρίτη, όπως σας είπε, ώστε να ανοίξει μέρος του σταδίου για προπονήσεις», είπε ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ στην Κρήτη, Μάρκος Καλούδης.

«Η Γενική Γραμματεία δυστυχώς πέταξε την καυτή πατάτα στο ΕΑΚ να διαχειριστεί μία κατάσταση εξ αρχής δύσκολη. Προτείνω να αποστείλουν όλα τα σωματεία επιστολές ή μία κοινή προς την ΓΓΑ προκειμένου να βρεθεί λύση και να μπουν μέσα τα παιδιά να προπονηθούν», επεσήμανε ο κ. Τάσος Μαραγκουδάκης από πλευράς της Διεύθυνσης Β’ θμιας Εκπαίδευσης, που έχει ήδη κοινοποιήσει σχετικό έγγραφο προς την ΓΓΑ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Να σημειωθεί τέλος πως υπήρξε και επικοινωνία ανάμεσα στον Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

Related Posts

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.