Close

Συνέντευξη Τύπου προέδρου ΕΑΚ Χανίων, κ. Εμμ. Κουριδάκη (Τετάρτη 15-07-2020)

Αρχικά, θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

Προτιμήσαμε, μετά και την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού στα Χανιά, να προβούμε σε μια συνέντευξη απ’ ότι να στείλουμε Δελτίο Τύπου, για να τα πούμε δια ζώσης και να μπορέσετε και εσείς να κάνετε τις όποιες ερωτήσεις σας.

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, στα Χανιά. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος –και σίγουρα το ξέρετε πολύ καλα- πόσα χρόνια είχε  να επισκεφθεί ένας Υπουργός, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, τα Χανιά. Αυτό από μόνο του δείχνει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και γενικότερα για τον αθλητισμό, τόσο στα Χανιά όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, γνωρίζοντας πως τέτοιες επισκέψεις πραγματοποιούνται στις εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις όλης της χώρας.

Επίσης, δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση και την χαρά μας, διότι, στην πρόσκληση μας, ανταποκρίθηκαν οι θεσμικοί φορείς των Χανίων και πάρα πολλοί εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό στα Χανιά και πόσο σημαντική θέση κατέχει ο αθλητισμός για τους Χανιώτες.

Επισκεφθήκαμε και τις τρείς εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων, ώστε να μπορέσει ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού και το κλιμάκιο που τον συνόδευε να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα των εγκαταστάσεων.

Ξεκινώντας από το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, όσο και οι βουλευτές του νομού που τον συνόδευαν, καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εντυπωσιάστηκαν με τις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου. Μάλιστα δεν δίστασαν να δοκιμάσουν, κάποιοι από αυτούς, τις επιδόσεις τους στην σκοποβολή!

Στην συνέχεια, επισκεφθήκαμε το κολυμβητήριο, όπου, όπως σας είναι ήδη γνωστό, διακόψαμε την λειτουργία του λόγω της πολύ σοβαρής επικινδυνότητας, σύμφωνα με τις μελέτες και τις εκθέσεις επικινδυνότητας που παραλάβαμε και ενημερώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Έκτοτε, έχουμε κάνει συνεχόμενες και εντατικές προσπάθειες ώστε το κολυμβητήριο να παραχωρηθεί ξανά, αλλά με πλήρη ασφάλεια, προς χρήση. Πλέον, περιμένουμε την άμεση, έκτακτη επιχορήγηση των 250.000€, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Αυγενάκης, για τις επείγουσες εργασίες που χρειάζονται και περιλαμβάνουν την αποκομιδή του υπάρχοντος και κατασκευή νέου σκέπαστρου στην πισίνα των 25m, συντήρηση του σκέπαστρου στην πισίνα των 12,5m μέτρων καθώς και εργασίες στο υπέδαφος και στα θεμέλια κάτω από τις πισίνες. Την επόμενη κιόλας εβδομάδα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού, αναμένουμε κάθοδο τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ, για εμπεριστατωμένη αυτοψία, προκειμένου να δρομολογηθούν τάχιστα οι διαδικασίες.

Τέλος, όσον αφορά το Εθνικό Στάδιο «Έλενας Βενιζέλου», ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για την άμεση κατασκευή νέου διαδρόμου προθέρμανσης ύψους 100.000€ και για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού ύψους 965.000€. Και τα δύο αυτά έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ και περιμένουμε την άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωση τους, τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, σαν διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, θέλουμε να σας αναγγείλουμε και την Προγραμματική Σύμβαση που θα συνάψουμε τις προσεχείς ημέρες με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και θα περιλαμβάνει τη συντήρηση του παρκέ,  την προμήθεια νέου, εξελιγμένου, ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων και την αλλαγή παραθύρων και κουφωμάτων στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ συνολικής αξίας 40.000€ καθώς και την προμήθεια πλακών αφής αξίας 14.000€ στο Ναυταθλητικό Κέντρο.

Επίσης, όσων αφορά τις εγκαταστάσεις της Άρσης Βαρών, είμαστε στο τελικό στάδιο των μελετών στατικής επάρκειας ώστε με την ολοκλήρωση τους να ενταχθεί και αυτό το έργο στο ΠΔΕ και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και να δοθούν  οι χώροι της Άρσης Βαρών ξανά προς χρήση.

Ολοκληρώνοντας, θέλω να σας πω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ήδη έχει ξεκινήσει έμπρακτα η διαδικασία αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών των Χανίων, που για πολλά χρόνια δεν είχαν συντηρηθεί με τα γνωστά σε όλους προβλήματα. Και να ξέρετε ότι δεν σταματάμε εδώ. Η πρόθεση της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων είναι η προσθήκη και των τριών εγκαταστάσεων σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που θα ακολουθήσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ποιοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, υψηλού επιπέδου, όπως αξίζουν στα Χανιά μας.

Related Posts

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.