Close

ΒΙΝΤΕΟ | “Μάχη της Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης”… Υψηλού επιπέδου αγώνες στο Εθνικό Σκοπευτήριο

Εντυπωσιασμένος από τους αγώνες και τους αθλητές, αλλά και από το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων δήλωσε ο γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής, Willi Grill, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στα Χανιά. Σε δηλώσεις του, ο κ. Grill ανέφερε… “Πραγματικά, το επίπεδο των αγώνων είναι εξαιρετικό. Ο χώρος εδώ είναι εκπληκτικός, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα, ώστε να φιλοξενηθούν ακόμη μεγαλύτεροι αγώνες. Πρέπει να κατασκευαστεί και ένα τέταρτο πεδίο βολής και τότε τα Χανιά θα μπορούν να διοργανώσουν μέχρι και Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να γίνει αυτό. Επίσης, χρειάζεται να εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής βαθμονόμησης στον σταθερό στόχο και στα 25 μ. Είναι πολύ σημαντικό να είναι απολύτως εκσυγχρονισμένη μία αθλητική υποδομή”. Απαντώντας δε στο ερώτημα για τα οφέλη από ένα παγκοσμίου εμβέλειας αγώνα που θα μπορέσει να γίνει στα Χανιά, αν επεκταθεί το σκοπευτήριο, ο κ. Grill ήταν ξεκάθαρος… “Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την πόλη των Χανίων, γιατί αυτοί οι αγώνες γίνονται συνήθως σε “νεκρούς” τουριστικά μήνες. Σε συνδυασμό με το ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά από το σκοπευτήριο και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ξενοδοχειακές υποδομές, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πόλη σας”.

Πλήρως ικανοποιημένος από το επίπεδο των αγώνων “Μάχη της Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης” ήταν ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Παπαγεωργίου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε… “Το επίπεδο των αγώνων είναι εξαιρετικό και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Και στην εγκατάσταση όμως έχουν γίνει πολύ σημαντικές βελτιώσεις και νομίζω ότι εδώ στα Χανιά έχουμε ίσως το πιο όμορφο σκοπευτήριο στην Ελλάδα”. Ερωτηθείς για την δημιουργία τέταρτου πεδίου βολής, ο κ. Παπαγεωργίου είπε… “Νομίζω ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να κατασκευαστεί το τέταρτο πεδίο βολής, ώστε τα Χανιά να μπορούν να φιλοξενήσουν παγκοσμίου επιπέδου αγώνες. Εμείς σαν Ομοσπονδία θα κάνουμε ότι είναι δυνατό από την πλευρά μας, στην κατεύθυνση να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία τις διαδικασίες που απαιτούνται”.

“Κάθε χρόνο η διοργάνωση γίνεται όλο και καλύτερη. Φέτος έχουμε πάνω από 100 αθλητές, μεγάλης κλάσης οι περισσότεροι. Οσο για την εγκατάσταση, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερο όλοι μαζί. Το βέβαιο είναι ότι η σκοποβολή ανεβαίνει”, τόνισε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Γιώργος Σαλαβαντάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα νέα παιδιά, ζητώντας να υπάρξει μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος, ώστε να πάνε στο σκοπευτήριο και να βρεθούν τα νέα ταλέντα.

“Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό με τις δυνάμεις που έχουμε. Πράγματι, το σκοπευτήριο έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Το ίδιο και η διοργάνωση, με τη συμμετοχή πολλών και καλών αθλητών. Εμείς είμαστε εδώ και με αρωγό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων να βελτιώνονται διαρκώς και να φιλοξενούν σημαντικές διοργανώσεις”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, Τάκης Σβουράκης.

“Το επίπεδο του αγώνα είναι πολύ δυνατό. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ καλή και ο κόουτς Σαλαβαντάκης έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά. Το επίπεδο είναι εκπληκτικό και… ναι, η εγκατάσταση είναι πάρα πολύ καλή και ο χώρος είναι τέλειος για τους αθλητές που πυροβολούν μακρυά, γιατί δεν είναι δύσκολο να ρίχνεις στον αέρα και η ορατότητα είναι πολύ καλή”, σημείωσε ο τρίτος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Άντονι Τεράς.

“Είναι μία πολύ καλή διοργάνωση, με πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό, κάτι που σημαίνει πως η σκοποβολή πάει πάρα πολύ καλά”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μαυρομμάτης, μέλος της Εθνικής μας ομάδας, δεύτερος στον κόσμο με την Ελλάδα στον Αζερμπαϊτζάν πριν από λίγους μήνες.

Εμφανώς ικανοποιημένη η Ελένη Καραμπινάκη, η οποία τόνισε ότι το όραμα του Στέλιου, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, προσπαθούν να το κάνουν πραγματικότητα κάθε χρόνο, όλο και καλύτερα.

Για τις αλλαγές στο σκοπευτήριο, αλλά και τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν με το τέταρτο πεδίο βολής, ώστε να διοργανώνονται αγώνες επιπέδου παγκοσμίου κυπέλλου, όπως και ευρύ πεδίο ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού, μίλησε ο υπεύθυνος για το σκοπευτήριο από πλευράς διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, Βαγγέλης Λαμπάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικές αναρτήσεις

EU GDPR: We use cookies to give you the best online experience. By agreeing to this, you agree to the use of your data.